Biszkopt czekoladowy,
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Składniki:
Biszkopt czekoladowy:
5 jajek
1 niepełna szklanka maki tortowej
½ szklanki cukru
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa kokosowa:
½ litra mleka
½ szklanki cukru
20 dag masła
20 – 25 dag wiórek kokosowych
cukier waniliowy
Polewa:
20 dag mlecznej czekolady
12,5 dag margaryny
Sposób wykonania:
Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę tortową, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 170-180 °C. Ostudzony biszkopt można nasączyć wodą z aromatem waniliowym.
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać wiórki kokosowe i gotować do zgęstnienia masy (około 20 minut). Do gorącej masy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aby masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt.
Czekoladę połamać, dodać margarynę i całość podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się połączą. Gotową polewą polać ciasto.
... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
-
Pokrewne
- Index
- Biszkopt idealny, TORTY & Torty angielskie
- Biszkopt z agrestem i masą kokosową, KUCHNIA-PRZEPISY, CIASTA
- Biszkopt przekładany z kremem i dżemem, Przepisy kulinarne
- Biszkopt z Nutellą i suszonymi śliwkami(1), ♥♥♥ CIASTA ♥♥♥
- Biszkoptowy przekładaniec z polewą toffi, Ciasta
- Biszkopt z jabłkami, przepisy kulinarne
- Biszkopt z kremem i kokosem, Przepisy
- Biszkopt z wiśniową galaretką, przepisy
- Biszkopt z masą makową,
- Biszkopt z makiem, Kulinaria
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- nasza-bajka.htw.pl