Biszkopt z kremem i kokosem, Przepisy
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Biszkopt z kremem i kokosem
Przysmak dla łasucha.
·
Gotowe ciasto wstaw do lodówki
/©123RF/PICSEL
Składniki:
· 6 jajek
· 8 łyżek mąki pszennej
· 2 łyżki mąki ziemniaczanej
· 6 łyżek cukru
· 2 łyżki kakao
· polewa czekoladowa
Krem:
· 60 dag twarogu
· 200 ml mleczka kokosowego
· 2 łyżki żelatyny
· 10 dag wiórków kokosowych
Przygotowanie:
1. Białka ubij, dodaj cukier, kolejno dodawaj żółtka, obydwie mąki i kakao. Wylej do mocno wypuklej formy. Piecz 40 minut w 180° C. Przekrój wzdłóż na pół.
2. Żelatynę rozpuść. Twaróg zmiel kilkakrotnie, zmiksuj z mleczkiem kokosowym, żelatyną, wiórkami. Wyłóż na biszkopt, przykryj drugim blatem. Posyp wiórkami.
Wstaw do lodówki na 2 godziny
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
-
Pokrewne
- Index
- Bimber z żyta(1), PRZEPISY NA ALKOHOLE 🍸 🍺🍷 🍻, Bimber
- Bigosik po chińsku, Kuchnia Chińska (przepisy)
- Bimber - Nalewka z pigwy(1), PRZEPISY NA ALKOHOLE 🍸 🍺🍷 🍻, Bimber
- Biszkopt idealny, TORTY & Torty angielskie
- Bhaji cebulowe smażone racuszki, Kuchnia, Moje przepisy
- Bigos ewy wachowicz, Przepisy kulinarne
- Biała kiełbasa smażona, przepisy różne
- Bimber 2, Alkohole Drinki, Przepisy na dobrą wódeczkę
- Biała kiełbasa w piwie(1), Przepisy różne
- Beszamel w naleśniku z pieczarkami, przepisy
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- nasza-bajka.htw.pl