Biszkopt z kremem i kokosem, Przepisy

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Biszkopt z kremem i kokosem

Przysmak dla łasucha.

·          

Gotowe ciasto wstaw do lodówki

/©123RF/PICSEL

Składniki:

·         6 jajek

·         8 łyżek mąki pszennej

·         2 łyżki mąki ziemniaczanej

·         6 łyżek cukru

·         2 łyżki kakao

·         polewa czekoladowa

Krem:

·         60 dag twarogu

·         200 ml mleczka kokosowego

·         2 łyżki żelatyny

·         10 dag wiórków kokosowych

Przygotowanie:
1. Białka ubij, dodaj cukier, kolejno dodawaj żółtka, obydwie mąki i kakao. Wylej do mocno wypuklej formy. Piecz 40 minut w 180° C. Przekrój wzdłóż na pół.

2. Żelatynę rozpuść. Twaróg zmiel kilkakrotnie, zmiksuj z mleczkiem kokosowym, żelatyną, wiórkami. Wyłóż na biszkopt, przykryj drugim blatem. Posyp wiórkami.

Wstaw do lodówki na 2 godziny

 

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • braseria.xlx.pl
  •