Bezy(1),
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Bezy
Składniki masy :
8 białek,
40 dag cukru kryształu.
Składniki kremu :
8 żółtek,
10 dag cukru,
10 dag masła,
1 paczka cukru waniliowego.
Ubić białka na sztywną pianę (nie używać do tego aluminiowych naczyń), wsypać cukier i nadal ubijać, aż masa będzie gładka. Zrobić z papieru pergaminowego kornet, włożyć do niego ubitą Masę. Uciętym rogiem kornetu wyciskać okrągłe ciasteczka w kształcie kapelusza grzyba na tortownicę lub blachę wyłożoną pergaminem i wysypanym cukrem pudrem. Suszyć w niezbyt gorącym piecu 2 do 3 godzin. Po wysuszeniu zdjąć z pergaminu i łączyć po 2 sztuki, przekładając kremem.
Przyrządzanie kremu. Żółtka z cukrem włożyć do rondelka, wstawić w drugi rondelek z gotującą wodą i mieszać, aż się masa zaparzy. Następnie wyjąć rondelek na podstawkę i mieszać do ostudzenia. Masło utrzeć do białości, wmieszać cukier waniliowy i połączyć z masą wciąż wymieszanie. Przekładać kremem ciastka.
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
-
Pokrewne
- Index
- Bezy(1), Jedzonko
- Bezy,
- Beginning VB.NET 2nd Edition, Wrox Press
- Benares Camden - Zen bez mistrzĂÂłw zen, e-booki
- Bieżąca ewidencja operacji w, Gazeta Podatkowa
- Biblioteczka Interesującej Prozy - spis, Biblioteczka Interesującej Prozy
- Be like that chords, Akordy i tabulatury
- Bitwy polskiego średniowiecza, Bitwy i Wojny
- Bibliografia na koniec czerwca 14 (1), Downloads
- Believing the Impossible Before Breakfast, Osho, Collections
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- insidery.keep.pl