Biszkopt cytrynowy,

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
//-->Biszkopt cytrynowyCiasto:10 jajek2 czubate szklanki m ki krupczatki1/2 szklanko m ki ziemniaczanej2 y eczki proszku do pieczenia11/2 szklanki cukru4 y ki wodyUbi pian z bia ek na sztywno, potem dodawa po trochu cukier i dalej ubija .Potemtka i jeszcze troch ubija .Odsypa z m ki krupczatki 2 y ki, wyspa do niej proszek do pieczenia i nako cu poczy z ubitymitkami.Reszt m ki krupczatki i ziemniaczan wymiesza razem i powoli mieszaj cwsypywa do ubitych jajek, na ko cu doda 4 y ki wody. Je eli chcesz biszkoptkakaowy to odsypujesz 1 y k m ki krupczatki a wsypujesz 1 y k kakao, aje li kawowy to wsypujesz 1 y k kawy mielonej nie odsypuj c m ki.Wstawi do pieca uchyli piekarnik na 25 min. Piec ok. 50 min.Wa ne:Je eli ciasto jest pieczone w tortownicy to najlepiej b dzie upiec dwa ciasta, alerobione z po owy sk adnik w, bo mo e si wyla .Masa do tortu:3 kostki mas a1/2 kostki margaryny "Palma"40 dag cukru pudru0,5 l mietany 18% (nie musi bycukru pudru)3 cytryny1 pomara czawlewana ca a, bo chodzi tylko o rozpuszczenieMas o i margaryn ucieramy do bia o ci. Dodajemy cukier puder i dalejucieraj c wlewamy po trochu mietan . Sk rk z cytryny i pomara czysparzamy, a nast pnie cieramy na tarce. Wyciskamy sok z cytrus w i 1/5wlewamy do masy (podczas ucierania) wraz ze start sk rk . Reszta soku mo e napos u y do nas czenia ciasta. [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • braseria.xlx.pl
  •