Biedronka.x, Ciasta ciasteczka

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

SKŁADNIKI:

 

Ciasto jasne:

1 jajko

3 szkl. mąki pszennej

25 dag. margaryny Kasi

1 szkl. cukru

 

Ciasto ciemne:

3 jajka

1 szkl. gęstej śmietany

1/2 szkl. cukru

2 łyżeczki kakao

1 łyżeczka sody

 

Krem:

1/2 lit. mleka

25 dag. margaryny Kasi

Cukier waniliowy

1 szkl. cukru

2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej

2 łyżki mąki pszennej

 

PRZYGOTOWANIE:

 

Ciasto ciemne:ubij białka,dodaj żółtka,cukier i resztę składników.Ciasto jasne zagnieć

i włóż na 30 min. do zamrażalnika.Zetrzyj na tarce o grubych oczkach i wymieszaj z

ciastem ciemnym.Piecz około godziny.Zagotuj połowę mleka z cukrem zwykłym i waniliowym.

Dodaj rozmieszane w pozostałym mleku mąki.Gotuj do zgęstnienia.Ucieraj Kasię powoli

dodając ostudzony budyń.Do masy można dodać owoce.W szklance wody rozpuść galaretkę.

Kiedy lekko stężeje,wylej ją na ciasto.Wstaw na parę godzin do lodówki.

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • braseria.xlx.pl
  •