Biała Dama, ciasta

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Biała Dama

 

½ l śmietany

1 puszka brzoskwiń

1 paczka żelatyny rozpuścić w ½ szkl. gorącej wody

2 garści rodzynek

½ kg twarogu mielonego

0,75 l mleka

2 budynie śmietankowe

1 ½ kostki masła

15 deko wiórek

Biszkopty do wyłożenia blachy

 

1.     WARSTWA

Blachę wyłożyć biszkoptami

2.     WARSTWA

Masa serowa:

·        Śmietanę ubić z 8 łyżkami cukru

·        Dodać ostudzoną żelatynę, pokrojone brzoskwinie i rodzynki, wyłożyć na biszkopty

 

Masa budyniowa:

·        Zagotować mleko z budyniami i z 8 łyżkami cukru, masło zmiksować, dodać ostudzony budyń i wyłożyć na masę serową.

3.     WARSTWA

Rozgrzać patelnię i włożyć ½ kostki masła lub margaryny, usypać wiórka i 1 łyżkę cukru i przyrumienić na złoty kolor i posypać to cało ciasto tymi wiórkami, wstawić do lodówki.

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • braseria.xlx.pl
  •