Biała kiełbasa w piwie, Przepisy
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Biała kiełbasa w piwie, z boczkiem i żółtym serem
Składniki
Przepis
- 6 białych kiełbas (ok. 500 g)
- 6 plastrów boczku
- 6 plastrów żółtego sera
- 2 cebule
- 0,5 l jasnego piwa
- odrobina oliwy lub oleju
- majeranek, pieprz, ostra papryka
Potrzebne akcesoria: naczynie żaroodporne, 6 wykałaczek
Ilość porcji: 6
Koszt potrawy: ok. 12 zł
Cena za porcję: 2 zł
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: ok. 1 godziny
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Cebule kroimy w drobną kostkę i smażymy na oliwie lub oleju aż stanie się złotobrązowa. W trakcie smażenia cebuli przyprawiamy ją do smaku majerankiem i pieprzem. Kiełbasy nakłuwamy w kilku miejscach wykałaczką. Plastry boczku posypujemy ostrą papryką, układamy na nie cebulę, a na cebulę kładziemy plastry sera. Na każdej takiej porcji kładziemy kiełbasę i mocno zwijamy, spinamy wykałaczką. Kiełbasy wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy piwem. Pieczemy w piekarniku około godziny.
Biała kiełbasa zawijana z boczkiem i serem żółtym, duszona w piwie jest świetną propozycją na wielkanocne śniadanie. Na pewno dużo smaczniejsza i bardziej atrakcyjna niż tradycyjnie ugotowana w wodzie i podana z chrzanem. No i znacznie bardziej kaloryczna :)
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
-
Pokrewne
- Index
- Bimber z żyta(1), PRZEPISY NA ALKOHOLE 🍸 🍺🍷 🍻, Bimber
- Bigosik po chińsku, Kuchnia Chińska (przepisy)
- Bimber - Nalewka z pigwy(1), PRZEPISY NA ALKOHOLE 🍸 🍺🍷 🍻, Bimber
- Bhaji cebulowe smażone racuszki, Kuchnia, Moje przepisy
- Biszkopt z agrestem i masą kokosową, KUCHNIA-PRZEPISY, CIASTA
- Biszkopt przekładany z kremem i dżemem, Przepisy kulinarne
- Bigos ewy wachowicz, Przepisy kulinarne
- Bimber 2, Alkohole Drinki, Przepisy na dobrą wódeczkę
- Biała róża, Teksty, teksty wesele
- Beszamel w naleśniku z pieczarkami, przepisy
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- nasza-bajka.htw.pl