Bigos z grzybkiem, Kuchnia
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Bigos z grzybkiem
Składniki:
2 kg kwaszonej kapusty, 20 dag chudego boczku, 1/2 kg kiełbasy wieprzowej, 20 dag słoninki, 2 garści suszonych grzybów, sól, pieprz, 3 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, słoiczek przecieru pomidorowego
Przygotowanie:
Suszone grzyby umyj, zalej zimną wodą i mocz przez godzinę. Kapustę wypłucz w zimnej wodzie, odsącz, włóż do garnka, zalej do połowy wodą i gotuj pod przykryciem razem z liściem laurowym i kilkoma ziarenkami ziela angielskiego. Odsączone grzyby pokrój w paski i dodaj do kapusty. Boczek pokrój w kostkę, wrzuć do bigosu. Słoninkę pokrój w małą kosteczkę, wrzuć do małego rondelka i smaż do uzyskania płynnego smalcu i skwarków. Zdejmij z ognia i wlej do bigosu. Kiełbasę wieprzową pokrój w paski, wrzuć do garnka, dodaj przecier pomidorowy. Dopraw pieprzem i solą. Gotuj bigos aż kapusta będzie miękka i nabierze odpowiedniego aromatu. Jeżeli będzie przywierać do garnka , dolej szklankę wody.
... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
-
Pokrewne
- Index
- Bigos ewy wachowicz, Przepisy kulinarne
- Bigos Królewski(1), PRZEPISY ,KULINARIA
- Bigos staropolski, gotuj sam
- Bigos staropolski, Przepisy
- Bigos gospodarski, BIGOSY
- Bigos polski, BIGOSY
- Bigos slaski ( z kluskami ),
- Bigos myśliwski I, BIGOSY
- Bigos staropolski, BIGOSY
- Bigos, Przepisy kulinarne
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- nasza-bajka.htw.pl