Befsztyk tatarski II, RÓŻNE

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
"Befsztyk tatarski II "

 

Składniki:

500 g polędwicy wołowej,
2 cebule,
2 korniszony,
6 żółtek,
1 łyżka kaparów,
4 marynowane grzybki,
1 łyżeczka oliwy lub oleju,
ew. łyżeczka musztardy,
anchois lub sardynka.

Dodatki:
pieczywo,
masło,
oliwa,
pieprz,
sól,
papryka,
przyprawa typu maggi.

 

Sposób przyrządzenia:

        Oczyszczoną dokładnie, umytą i osuszoną polędwicę jak najdrobniej posiekać ostrym nożem (leniwi, ale nie smakosze, przepuszczają dwa razy przez maszynkę). Cebulę pokroić w drobną kostkę. Grzybki oraz korniszony jak najdrobniej posiekać. Mięso wymieszać z oliwą, musztardą i maggi. Podzielić na 4 okrągłe porcje, na wierzchu każdej z nich we wgłębieniu umieścić świeże żółtko. Obok. ułożyć porcje cebulki, kaparów, korniszonów i grzybków. Podawać jako przystawkę z pieczywem, masłem oraz zestawem przypraw.

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • braseria.xlx.pl
  •