Biszkopt z agrestem i masą kokosową, KUCHNIA-PRZEPISY, CIASTA

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

BISZKOPT Z AGRESTEM

 

Składniki na biszkopt:

6 jajek,

1 szklanka cukru kryształu,

1 szklanka mąki pszennej,

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

Składniki:

3 szklanki kompotu z agrestu

2 budynie śmietankowe.

 

 

Składniki na masę kokosową:

20 dag wiórków kokosowych,

1/3 kostki masła,

0/5 szklanki cukru kryształu,

2 jajka.

 

WYKONANIE:

 

Biszkopt

1.Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C. Tortownicę lekko natłuścić i wysypać bułką tartą.

2.Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania powoli dodawać cukier, cały czas ubijając.

3.Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do piany z białek. Dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki.

4.Piec przez 30 minut. Odstawić do przestygnięcia.

 

Krem

5.Z kompotu odcedzić owoce. Budynie ugotować na kompocie. Owoce ułożyć na przestudzonym biszkopcie i zalać budyniem.

 

Masa kokosowa

6.Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka, po jednym na raz, cały czas ucierając. Na końcu połączyć z wiórkami kokosowymi.

7.Masę kokosową rozprowadzić na kremie budyniowym. Całość włożyć do piekarnika na 10 minut, aż się zarumieni.

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • braseria.xlx.pl
  •