Bigosik po chińsku, Kuchnia Chińska (przepisy)

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Bigosik po chińsku

 

 

(ilość porcji): 2
(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):

 

Składnik

Logo

Ilość

Czego

 

2

łyżek stołowych

 

 

według uznania

 

według uznania

 

 

według uznania

1

sztuk

 

1

sztuk

10

dekagramów

 

10

dekagramów

 

30

dekagramów

 

według uznania

 

 

według uznania

 

 

według uznania

Wykonanie:

Kawałki kapusty ugotować w wodzie z solą, a następnie odsączyć na sitku. Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Boczek wędzony pokroić w plasterki. Rozgrzać olej w rondlu, podsmażyć w nim boczek. Dodać cebulę, pieczarki, smażyć ok. 3 minut, a następnie dodać kapustę. Sparzony, obrany pomidor pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Przyprawić do smaku. Mieszając, dusić ok. 2 minut. Podawać z chlebem.

 

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • braseria.xlx.pl
  •