Bitki wołowe, Potrawy mięsne

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Bitki wołowe

Składniki:

·         ok. 50 dag pieczeni wołowej

·         1 łyżka musztardy

·         1 średni ogórek konserwowy (ok. 5 dag)

·         1 mała cebula (ok. 5 dag)

·         koperek

·         słodka papryka w proszku

·         sól morska

·         pieprz

Sposób przyrządzania:

Pieczeń wołową opłukać, osuszyć i podzielić na 4 plastry. Każdy plaster mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem. Obsypać z każdej strony słodką papryką w proszku, solą morską i pieprzem. Ogórek konserwowy i cebulę pokroić w kostkę.

Wierzch każdego plastra mięsa posmarować musztardą. Na musztardzie rozłożyć cebulę z ogórkiem konserwowym i posypać koperkiem. Plaster mięsa położyć na folii aluminiowej (na błyszczącej stronie) i szczelnie zawinąć. Każdy plaster mięsa zawinąć osobno i ułożyć w formie (takiej jak do ciasta). Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 60 minut w temperaturze 170–180°C. Podawać na ciepło.

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • braseria.xlx.pl
  •